در طول روز در موقعیت های مختلفی متونی را به زبان مادری خود میخوانیم. این خواندن معمولا بسیار سریع و بدون خواندن تک تک کلمات است. راه هایی بسیاری برای تقویت مهارت ریدینگ reading و درک مطلب زبان انگلیسی وجود دارد تا به این سطح از مهارت رسیده و متون را به خوبی و سرعت بخوانید.
انواع ریدینگ
خواندن یک متن روش های زیادی که معمولا در خواندن متن به زبان مادری آنها را ناخوداگاه به کار میگیریم:
روش Skimming: در این نوع ریدینگ ایده اصلی و کلی متن را با خواندن سریع و بدون توجه به جزئیات به دست میآوریم. این نوع در خواندن اخبار و گزارش ها بدون توجه به جزئیات آن به کار میرود.
ر
وش Scanning: وقتی دنبال جزییات به خصوصی در متن هستید از این روش استفاده میکنید. مثال روزمره روش Scanning گشتن به دنبال قیمت یک کالا در لیست محصولات است. یا پیدا کردن یک مکان در نقشه است.
روش Reading for detail: هنگام خواندن یک کتاب یا شعر تک تک کلمات آن را با دقت میخوانید. مثال روزمره این روش در هنگام خواندن دستورالعمل ها و قرارداد ها است.
عنوان و زیرعنوان
قبل از خواندن هر مقاله ابتدا تیترها و زیرتیتر های آن را بخوانید. تیتر ها مثل علایم راهنمایی عمل کرده و نکات مهم در متن و جایگاه آنها را مشخص میکنند. گاه تنها با خواندن تیترها میتوان موضوع کلی و جهتگیری مقاله را پیشبینی کرد.
اولین جمله در هر پاراگراف
اگر مقاله ای طولانی را میخوانید خواندن جمله اول هر پاراگراف کمک به سزایی فهم آن میکند. جمله اول هر پاراگراف معمولا ایده و محتوای اصلی جمله های بعد هر پاراگراف را مشخص میکند. این تکنیک به خصوص در زمان امتحان که وقت کافی برای خواندن کل مقاله را ندارید به فهم سریع آن بسیار کمک خواهد کرد.
با توجه به محتوا معنی کلمات را دریابید
بررسی و چک کردن هر لغت تازه در دیکشنری وسوسه برانگیز است اما بسیار زمان بر بوده و اغلب به درک مفهوم آن لغت در متن کمک چندانی نمیکند. از دیدن و مواجهه لغات جدید در متن نترسید و معنی آنها را از کلیت متن و جملات قبل و بعد حدس بزنید. در انتها چند کلمه محدودی که قادر به درک معنی آنها نشدید را مشخص کرده و در دیکشنری که فقط به زبان انگلیسی است بررسی کنید. تعریف کلمات به انگلیسی به حفظ کردن آنها کمک شایانی میکند.
کلمات مهم را مشخص و بررسی کنید.
در هر عبارت دو یا چند کلمه مهم وجود دارد. با آموختن شناسایی این لغات سرعت خواندن و درک مطلب شما بسیار بهبود خواهد گرفت. کلمات کلیدی عموما اسم ها، فعل ها، صفات و قیدها هستند. ضمایر و حروف ربط معمولا اهمیت کمتری در ساختار عبارات دارند. شناسایی کلمات کلیدی به هنگام گوش دادن بسیار آسانتر است زیرا گوینده معمولا کلمات کلیدی را با استرس (تاکید کردن با بلند و محکم گفتن) مشخص میکند. برای مثال در جمله زیر کلمات استرس شده با بولد شدن مشخص شدهاند.
.The
speaker will put a
stress on the most
important words
منبع:
https://www.wallstreetenglish.com/blog/how-to-read-faster-and-comprehend-more/